Tjejträff

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
25 januari, 2019
Bakåtpil

Så var det dags för årets första tjejträff! Ett gäng glada kvinnor samlades på ”vår” pub, John Scott på Linnégatan för årets första träff. Vi avslutade förra året med mycket prat om våra kroppar, mediciner, och vad som händer med oss i takt med att åren går – det är inte bara båtarna som blir äldre och behöver omvårdnad.

Den här gången tog vi oss an utsidan, och välbefinnandet av att röra på sig, träna balans, kondition och allt annat som behövs för för att må bra, speciellt på båten och framför allt när vi ligger för ankar. Vi var alla ense om att det är lätt att promenera, cykla och springa när vi ligger i hamn, men inte riktigt lika enkelt med båten på svaj. Vi pratade om gummiband i metervara och dess stora användningsområden (googla på gummiband), och andra typer av liknande varianter. Allt finns enkelt att köpa i sportaffärer.

Fina tips på simväst fick vi också, att använda för att gå/springa mer upprätt i vattnet. Dubbelt så konditionskrävande som vanlig simning!
En uppgift som tycks vara dedikerad för oss kvinnor var tvätt av vattenlinjen. De av oss som gör det, vet hur svårt det är att både simma, hålla sig kvar intill båten och samtidigt få bort skiten som sitter fast där. Ett vaccumhandtag, som finns på Kjell&Compani och liknande ställen löser det problemet lätt. Några av oss har provat paddelbräda, sup-bräda, ja det finns säkert fler namn. En ofta uppblåsbar bräda av storlek vindsurfingbräda, där man står och paddlar! Du tränar balans och kondition på samma gång. Dessutom väldigt roligt! Tar inte så stor plats i hopfällt skick, som en lite större ryggsäck.

Nästa träff är den 13 mars, varmt välkomna!
Annika Hagberg Thölin och Irene Böhm