Sea Winds avsegling

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
30 april, 2017
Bakåtpil

Kl. 12.00 den 30 april släppte Sea Wind, med Susanne och Lassa Hellman ombord, sina förtöjningar i Lilla Bommens hamn i Göteborg för att börja sin långsegling.

Sea Wind

Sea Wind

Susanne och Lasse

Susanne och Lasse

Dagen innan hade de ställt till med en stor avskedsfest på Barken Viking. Ca 100 personer hade dykt upp för att önska de båda en lyckosam resa. Flera av gästerna var klubbvänner i JRSK. Väderet var på sin bästa sida när vi träffades på däck för en drink och lite mingel och stämningen var på topp när alla gick ner i matsalen för att ta för sig av den kalla buffén.

Efter maten bjöds det på underhållning. Lasses mamma läste en dikt och sjöng en visa och Lasses bror Sven spelade gitarr och sjöng. Till sin hjälp hade han sångerskan Ely Cripps och Roberto Medina som spelade cajun, en slags trumma som kommer från Kap Verde.

Dansgruppen Statix med Kiara, Carmen, Joomin, Alva, Meja och Kajsa framförde tre danser. Dansstilen var K. Pop.

 

Glada JRSK medlemmar

Glada JRSK medlemma

Rutten som de tänkt sig segla är att i maj månad skall man segla utefter västkusten och i Norska sörlandet. I juni är det tänkt att gå efter norska västkusten upp till Lofoten. I juli går man runt Island och Färöarna och i augusti kommer man till Skottland och Irland. Fram emot september blir det Spanien och Portugal och i oktober november är det tänkt att vara på

Kanarieöarna. I månadsskiftet november december seglar de över atlanten till Karibien och förhoppningsvis firar de jul där.

Presentbordet

Presentbord

Tiden går fort när man har roligt och till slut var det dags att bryta upp. Vi i JRSK önskar dem lycka till på de sju haven och att de seglar lungt.

Hans Ohlson

Webbredaktör.