Säsongens första klubbmöte.

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
6 september, 2018
Bakåtpil

Ca. 55 medlemmar slöt upp vid JRSKś första möte för hösten. Bland dem var det 6 nya medlemmar. Det var bl.a. Peter Lorenzon som har en Jeanneau 49 och tänker vara ute i ca 2-3 år, Mårten Uhlén som först seglat till Trinidad i sin Forgus 31:a där han ligger nu och sedan blivit medlem i JRSK och Elisabeth och Robert som seglar en Najad 390:a och ligger i startgroparna.

Sorlet var högt när alla småpratade med varandra och berättade om sin upplevelser under denna fantastiska sommaren som vi haft.

Liv och Magnus Bryngelsson hade kommit hem från sig 3 år lång segling i Karibien. Under sin segling så gjorde Liv en kokbok som hon hade med sig och sålde till sugna medlemmar. Leif Lundberg, var där också och gjorde reklam samt sålde sin bok, Bortom nya horisonter.

När vi talar om hemvändare så besökte Annika och Björn på segelbåten Moon oss och det var ett kärt återseende. Annika och Björn lämnade Sverige 2005 och är tillbaka nu.

Johan Prison Berättade att han drar igång en avseglargrupp och de som tänker segla iväg om ett till två år kan anmäla sig till den gruppen. Johan har tidigare arrangerat avseglargupper och har en massa bra idéer vad det gäller långsegling. Protokoll och anteckningar kommer att ligga på vår hemsida under fliken långsegling. Under den fliken finns redan en massa bra tips från tidigare grupper.

Claes Engelin höll sedan ett föredrag och talade om de olika möjligheterna som vi seglare kan berätta om vårt äventyr. Det var Facebook, egen hemsida eller Youtube. Man kan också gå in på nätet och söka på andra långseglare och läsa deras berättelser. En hemsida som det berättades om var Annika och Björns. Där finns det mycket intressant för blivande långseglare att hämta.

Efter föredraget fortsatte minglet ett tag innan det var dags att bryta upp.

Hans Ohlson

webbredaktör.