Månadsbrev nr 2, 2024

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
27 februari, 2024
Bakåtpil

pastedGraphic.png

 

Månadsbrev nr 2, 2024

 

Båtmässan

Båtmässan kanske inte var så jätte stor i år och alla stora segelbåtar saknades även båttillbehörsaffärerna saknades men som sagt det fanns en hel del att titta på ändå.
Den största betydelsen som båtmässan har för mig är att snart är det dags att dra igång med båtlivet och det börjar bli vår, det luktar vår, jag längtar så att solen skall börja värma kroppen, det är underbart.

Årsmötet

Årsmötet hölls lördagen den 24/2 på Pagoden men vi var i en ny lokal som var mycket trevligare än tidigare, 40 personer kom.
Det blev en ny styrelse men det var på håret och valberedningen höll ett allvarligt tal angående klubbens överlevnad.
I år så fick man till det som sagt på håret men de flesta platserna är återval eller nyval på ett år och det innebär att om inget drastiskt händer under detta kommande året så kommer inte JRSK att överleva. I stadgarna för en förening står det att man skall ha en styrelse och får man inte ihop någon styrelse så blir det ingenting, inte ens en tummetott, alltså då kommer föreningen att dö.

Vi har ett år på oss att försöka hitta lösningar på problemet, hur gör vi för att fler av er där ute vill vara med att göra JRSK till den goa föreningen som den är.

Tveka inte om du bara är lite intresserad av att vara funktionär, du kan gå jämte en viss person, delta i digitala- som fysiska möten för att lära, som sagt det är roligt och du lär känna personer som redan gjort resan eller är nyfikna på sin kommande resa.

Ta kontakt med vår nya ordförare Lisa Köhler, ordforande@jrsk.org eller vår v. ordförande Claes-Olof Kall, v_ordforande@jrsk.org för mer information.

Nu måste vi jobba tillsammans för att överleva!

 

Kommande aktiviteter

2 April, Klubbkväll,Möte med avseglargruppen och föredrag om Litiumbatterier

9-12 Maj, Eskadersegling till Läsö

14 Maj, Klubbkväll, Sea Wind i Antarktis

 

Lillemor Billig, en del av redaktionen