Klubbträff den 4 april 2018

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
5 april, 2018
Bakåtpil
 Claes Tornberg

Claes Tornberg

Till kvällens träff hade 52 glada medlemmar kommit för att umgås och prata segling, utrustning eller bara prata. Till kvällen hade vi också bjudit in Ocean Seglar Klubben´s ordförande  Claes Tornberg som berättade om OSK´s verksamhet. Vi fick också reda på att OSK fyller 40 år 2019. Det var intressant att höra hur lika vi är i upplägget men några goda idéer fick oss till del. Vi hade också vår lilla loppis där ett par medlemmar köpte några begagnade prylar från seglare som ville sälja. Större prylar visades på fotografier.

 

 

Gunnar Bulukin informerade om vårt positionsverktyg via mail att det inte fungerade till fullo för tillfället samt om Kortvågsradions användningsområde.

Linnea och Christer Tångne

Linnea och Christer Tångne

Två nya medlemmar hade också infunnit sig till kvällen. Det var Linnea och Christer Tångne som har en HB 36. Den ligger för tillfället i Östersjön och skall vara där i ca 3 år. Därefter blir det till att sätta kursen mot varmare vatten. Troligtvis Medelhavet till att börja med.

 

 

 

Två medlemsbåtar är klara för avsegling nu i vår. Den första redan om 2 veckor. Det är Mo Chara, en Bavaria 40 ocean med Susanne Nordqvist och Joachim Lorensson ombord, som skall ner till Kanarieöarna för att vara med i ARC rallyt som går av stapeln den 11 september. Den andra båten är Xenia, en X372 med Gun Birgmark och Anders Sörensson, som skall segla till Karibien på drygt ett år och så hem igen. Vi önskade båda lycka till på färden.

Vår ordförande Nils berättade att vi kommer att ha ett båtregisterintyg till de medlemmar som vill ha ett sådant samt ett formulär att ha med sig till de olika hamnarna som man besöker för att undersöka om det är möjligt att få rabatt för JRSK båtar.

Tiden gick fort, det gör ju så när man har roligt och det var dags att bryta upp.

dav

cof

Hans
webbredakt