Klubbmöte den 7 mars

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
8 mars, 2018
Bakåtpil

Onsdage den 7 mars hade vi det första klubbmötet efter årsmötet. Det hade samlats 27 deltagare för att mingla, prata om kommande seglatser och lyssna på Johan Prison som berättade om olika typer av självstyrning. Det handlade om vindroder och autopiloter av olika slag och fabrikat. När det gäller långsegling så var det nog vindroder som var populärast. Iallafall om man frågade de som seglat riktigt långt.

Fyra nya medlemmar hade kommit. De kanske inte är direkt nya. De flesta hade varit medlemmar i ett par år men det var första gången som de dök upp på ett klubbmöte. Det var Karin och Håkan Lindqvist som har Elexir, en Arcona 40 och håller på att förbereda sig för en långsegling. Håkan erbjöd sog att vara klubbmästare också och det motogs med applåder.

Klas är också en medlem som gästade oss för första gången och har en Naticat 32, Rödluvan, som han nu till sommaren skall gå med i en eskader till shetlandsöarna. Planer finns för fortsatta seglingar men inget konkret ännu.

Jan Billig, också en gammal medlem som har en HR 382 som ligger i kanelelrna i Frankrike och är på väg ner till Medelhavet.

Per Hennings har en HB 312 och planerar för sin långsegling som kommer att bli av 2020 om allt går bra.

Irene Böhm pratade om Tjejsektionen och nämnde den senaste träffen och hur bra det hade varit och att det var en ny träff på gång.

Efter fördraget fortsatte minglet ett tag och det märktes att det var längsedan man hade möjlighet att prata segling och drömmar för sorlet var högt.

Hans

webbredaktör