Klubbmöte den 6 november 2019 på Oscars lunchrestaurang, Redegatan 9, Västra Frölunda

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
7 november, 2019
Bakåtpil

sdr

Kvällens träff hade samlat ett 50-tal medlemmar. Däribland 3 nya medlemsbåtar. Efter sedvanlig välkomsthälsning gav och information av vår

dav

ordförande där han berättade om vår ny ljud och bildanläggning. Efter diverse mingel och inmundigande av goda mackor bänkade vi oss för att lyssna till Håkan Svensson och Gunnar Bulukin som berättade om förmodligen det vanligaste gratis sjökortsprogrammet OpenCPN.

Håkan berättade om alla fördelar med programmet och hur man arbetar med det och var man skaffar programmet och sjökort till Open CPN. Hemsidan har länken https://opencpn.org/. Där kan man få reda på det mesta. En annan länk är o-charts.org där man kan köpa alla världens sjökort om man vill. Det finns också ett forum för användare där man kan diskutera och fråga om progarmmet eller sjökorten. Det finns också en hel del plug in program att ladda ner så man kan t.ex får radarbilden liggandes över sjökortet. Det pratades om en kurs till våren som är tre kurskvällar och om intresse finns skall Håkan och Gunnar ordna detta.

Publiken

Johan Prison berättade att bägge avseglargrupperna är fullbokade. Det är 6 båtar i varje grupp och eftersom man träffas hos varandra så är det svårt att ha större grupper. Troligtvis blir det en ny grupp nästa höst.

När programmet var avklarat så tackade all för sig och begav sig hemåt. En givande och trevlig kväll.

Hans

webbredaktör