Klubbmöte den 4 oktober

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
7 oktober, 2017
Bakåtpil

Det var samling som vanligt kl. 18:00 i vår lokal och många glada seglare hade mött upp trots det blåsiga och regniga vädret. Vår ordförande var inte närvarande utan det var vår vice ordförande Mats Wångdahl som hälsade oss välkomna.

Vi startade som vanligt med lite mingel och det pratades mycket om segling som varit och om segling som skall bli av. En ny medlem presenterades och han heter Johan Berglund och han och hans familj bor i Lerum. De har för närvarande ingen båt men letar efter en lämplig sådan. Därför tycker Johan att det kan vara bra att vara medlem i en jordenruntseglarklubb som har mycket erfarenhet om olika båttyper. Ett par relativt nya medlemmar hade också dykt upp. Det var Gunnel och Carl-Axel Christensson. De har varit medlemmar ett tag men detta var deras första klubbmöte.

Johan Berglund Gunnel och Carl-Axel Christensson

Vid detta klubbmöte hade våra eminenta klubbmästare också bjudit in en fiskeexpert, Linus Schelin, som berättade om olika tekniker och vilka fiskedrag som kan vara bra att ha när man seglar på stora hav och djupa vatten. Mycket informativt och lärorikt. Många kommande avseglare antecknade flitigt. En teknik var att inte ha för lång lina ute,  utan ca 10 till 15 meter bakom båten. Gärna så att den ligger i vågsvallet bakom båten för då ser det ut som en liten fisk som försöker komma undan jagande fiskar.

cof

Linus Schelin