Hälsning från Sea Wind

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
14 januari, 2018
Bakåtpil

Hej allihopa,

Här kommer en första hälsning från oss på Sea Wind på väg till Barbados. Vi är nu inne på tredje dagen sen vi lämnade Las Palmas i måndags kl 14. Första dagen bjöd på fin vind söderut men sen hamnade vi i lä av öarna och vinden dog ut. Vi fick då starta maskin och den fick puttra på till kl. 4 på onsdag morgon då en härlig NO vind satte in och vi seglar nu ”wing on wing” d.v.s. med sorseglet på ena sidan och genuan spirad på den andra och vinden in snett akterifrån. Kutterfocken är skotad hårt i centrum och håller båten i stort sett fri från rullning. Tack til Björn och Annika för tipset om detta för länge sedan.

Redan en timme från Las Palmas fick vi napp på vår fiskelina och kunde veva upp en fin bonito (som en liten tonfisk) Den ger mat till två fina middagar. Kylen blev nu knökfull så fisket fick vila. Men idag onsdag så kunde kapten inte hålla sig så vi släpte ut linan igen. Bara några timmar senare så högg en rejäl guldmakrill på ca. 80 cm. Den fileades och pusslades ner i den överfulla kylen. Nu är det seriöst fiskestopp tills vi ätit oss ner några lagren i kylen.

I morse så tog vi båda två en härlig ”bucket shower” D.v.s. en dusch med hjälp av en hink som man pytsar upp vatten från havet med och häller över sig. Härligt ! Sen soltorkar man på skarndäck och tycker liver bara är så bra just nu. Vi har också haft besök av delfiner flera gånger redan. Det är så härligt att se dom komma upp och göra höga skutt som för att säga ”hej här är jag, titta på mig då”.

Allt är väl ombord i övrigt och vi glider nu fint fram i mellan 6 – 8 sm NO vind. Vi gör mellan 5 och 6 knops fart och fortsätter det så så bör vi varar framme som planerat vid månadskiftet.

Vill ni se var vi befinner oss så gå in på vår blogg och klicka på Winlink länken. Vi försöker lägga ut positioner då och då så ni kan följa vår resa över havet.

www.syseawind.blogspot.com

Varma hälsningar till er alla från Lasse & Susanne @ s/y Sea Wind