Flaskpost från Elixir

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
22 mars, 2023
Bakåtpil

Tiden går och det är nu drygt ett och ett halvt år sedan vi lämnade Långedrag för att segla söderut längs Atlantkusten för att komma till Kanarieöarna. I Las Palmas anslöt vi oss till Viking Explorer och seglade tillsammans med 20 talet båtar först till Kap Verde och sedan vidare till Grenada. Vi har sedan dess seglat runt bland olika öar i Västindien och under orkansäsongen haft båten upplagd på Curacao. För oss har det hittills varit en fantastisk resa, där vi seglat,
snorklat, hikat, och utforskat olika platser tillsammans med nya vänner. Vi känner oss verkligen lyckliga som har haft möjlighet att göra allt detta.

Det var nog ungefär två års förberedelser innan vi lämnade Sverige och påbörjade vår resa söderut. Planen var klar, vi skulle segla över Atlanten. Sedan vi kom till Karibien har vi lite tagit dagen som den kommer. Vi har inte haft några måsten på vår lista, utan seglat till nya platser när det har passat oss. Vi har haft gott om tid att reflektera och fundera över vad som känns viktigt för oss och vad vi vill göra kommande år. Tillsammans har vi nu bestämt oss för att segla hemåt igen. Vi saknar vår familj med barn och barnbarn alltför mycket för att stanna här ytterligare ett år. Även om det är många frågor som dyker upp inför hemfärd, såsom bostad, eventuellt arbete och så vidare så tror vi ändå att vi har tagit rätt beslut nu.

Vi har nyligen kontaktat Charlie, som erbjuder individuella väderprognoser inför vår överfart. När vi seglade från Bonaire till St Martin, för några månader sedan, hade vi en ganska stökig resa med korssjö, motström och motvind. Förhoppningsvis kan vi med Charlies råd få hjälp med vägval och undvika de värsta ovädren. I övrigt kommer vi att försöka förbereda oss så gott det går inför resan till Azorerna. Charlie rekommenderar att vi ska vara resklara i mitten av april från St Martin, för att kunna gå upp till Bermudas och därifrån vidare till Azorerna. Det är vår nuvarande plan, men vi vet alla att planer kan ändras.

Seglarhälsningar från Karin och