Eskaderseglingen 9:e till 13:e maj

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
14 maj, 2018
Bakåtpil

Den nionde maj samlades 4 stycken båtar i Grötö hamn för att segla till Läsö över Kristihimmelfärdshelgen. Det var Vilja med Eva och

cof

Grötö hamn

Jan, Claes och Anna Engelin på Adante, Peter Skoglund på Om två samt Milla och Hans på Blue Marlin. Dessutom på plats var Vågspel med Gunnar Bulukin och Sol med Bertil Klevner. Kl. nio på kvällen hölls skepparmöte och det bestämdes att avgång skulle vara kl. åtta nästa morgon eftersom vindarna var bra då.

bild 2 överseglingen

Överseglingen

Kl. åtta nästa morgon gav sig alla iväg. Vi började seglingen i ostliga vindar på ca 5 m/s. Solen sken och det var härlig segling. När Trubaduren passerades så avtog vinden lite men kom snart tillbaka och så gick det fram och tillbaka ett tag. Vinden vred sakta till sydost och strax innan framkomst var vinden sydlig. Alldeles utanför Engelsmannen så tog vinden i och gick upp i 17 m/s men då var vi nästan framme så det var ingen ide att reva något segel.

Vi kom in i en hamn som var full av båtar. Peter Skoglund hade reserverat platser åt oss och på plats låg redan Kristina och Svante på

Framme

Framme

Jabina. Kryssarklubben var där med ett tjugofemtal båtar, däribland ett femtal andra JRSKbåtar och andra seglare som alltid går till Läsö över Kristihimmelfärdshelgen. Hamnen var så gott som full. Senare på eftermiddagen kom det ytterligare ett par JRSK båtar. Däribland Eva och Nils på Moonriver, Sea Bird med Lars Ahlqvist, Lars Olof Marting på Octopus och Roger Magnusson med sin nya Trio Åttio. Totalt var vi 13 båtar.

På fredagen valde ett par deltagare att åka vill Västerö för att bada på ett Spa. En härlig avkoppling och därefter åt vi en gemensam lunch. Resten av tiden var det fria aktiviteter och på kvällarna samlades vi i någon båt för ett samkväm.

På lördagen var det fria aktiviteter och på kvällen hade vi gemensam grillning. Stämningen var god bland deltagarna och många seglingshistorer berättades. Mycket skratt och glam.

Kl. nio på söndagen lämnade vi Läsö i svaga vindar om det var några vindar att tala om alls. Jag tror att alla gick för motor hem. Det var en bra ordnad eskadersegling och ett stort tack till Anna Engelin, vår klubbmästare som tillsammans med Claes Engelin och Peter Skoglund fixat detta.

Härlig sandstrand

Härlig sandstrand

Bild 5 Maten smakade bra

Bild 4 Röken låg tät över grillplatsen