Båt brann i Nävekvarn

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
16 september, 2019
Bakåtpil
Vår medlem Rolf Rodstedt med sin båt Dark n Stormy har totalförstörts vid en brand. Båten är nu bärgad och står på land men båten är totalförstörd. Läs nedanstående artikel som vidarebefordrats från Gunnar Bulukin.
Publicerad 

På lördagsmorgonen brann en båt i Nävekvarns hamn. Nu under dagen kommer Kustbevakningens dykare att undersöka den sjunkna båten. Larmet kom strax efter halv sex på morgonen. En segelbåt som låg vid kaj i Nävekvarn hade börjat brinna. Räddningstjänst, Kustbevakning och Sjöräddningen kom till platsen, men båten gick inte att rädda och nu har båten sjunkit.

Risk för dieselutsläpp

Det rör sig om en cirka 12 meter lång segelbåt.

– Båten innehåller ungefär 200 liter diesel och den vill vi inte ska komma ut, säger Kalle Isaksson, vakthavande befäl på Kustbevakningen. Det har gjort att Kustbevakningen nu har startat en miljöoperation. Eftersom det är statligt vatten så är det Kustbevakningens uppgift att försöka minska risken för miljöskador.

Dykare till platsen

Vid lunchtid kommer Kustbevakningens dykare att gå ner till båten och försöka täta dieseltankens avluftning så att disel inte kan läcka ut. En del diesel har redan läckt men Kustbevakningen lägger länsor för att stoppa spridningen. Bedömningen på lördagsförmiddagen är att oljan inte har hunnit sprida sig över ett större område. För säkerhets skull kommer Kustbevakningens flygplan på Skavsta att från luften kontrollera om det skett någon spridning.