30-års jubileum för JRSK

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
28 maj, 2017
Bakåtpil

Den 26 maj 2017 firade JRSK 30-års jubileum i strålande sol och sommarvärme . Firandet skedde i fotbollsklubbens lokal på Hälsö.

14 JRSK båtar hade kommit till Hälsö hamn och flera av våra båtar hade hissat sitt flaggspel. Det var drygt 50 tal medlemmar kom. Bland annat långseglare som är ute på såsom Anna-Karin och Håkan på Unicorn, Inger och Lars på Charlotta, Elisabeth på Bijou samt Roger på Spindrift. Några båtar hade kommit redan dagen innan men de flesta dök upp samma förmiddag. Två båtar som gjort varvet, Ulla och Mats Wångdahl på Hokus Pokus samt Milla och Hans på Blue Marlin låg också vid bryggan. Det blev en del ”gött” bryggsnack innan vi började dra oss mot lokalen.

Kl. 17.30 började det med mingel. Det bjöds på snacks och en välkomstdrink. Det var en fantastisk sommardag och stämningen var mycket god när vi minglade omkring med våra drinkar på gräsmattan utanför klubblokalen. Vi fick också dra en nummerlapp som visade oss vilken plats vid bordet man skulle ha.

Snart var det dags att gå in och leta upp sin plats vid bordet och se vem som man satt tillsammans med. Tack vare detta förfarande med bordsplacering så blandade man erfarna långseglare med kommande långseglare. När alla satt sig och Mats Wångdahl berättade lite om vad som skulle ske under kvällen gick alla vi alla och tog för sig ordentligt av den rikliga och goda buffén. Mycket härligt ”tjöt” utspann sig mellan medlemmarna vid bordet under måltiden.

Efter maten berättade Miriam och Heinz Roegner, som var klubbens grundare, om klubbens tillkomst på Tahiti och hur det var tänkt att klubben skulle bli en kamratförening för långseglare där man träffade någon gång per år. Svante Jacobsson berättade vidare om hur klubben utvecklats från ca 30 båtar till vad den är idag med drygt 200 båtar.

När maten och kaffe med tårta var uppätet började orkestern, sleepwalkers, att spela. Det var gamla goa trallvänliga låtar som det bjöds på och många gick upp och dansade.

När dansen var över så hade aptiten kommit tillbaka och vi serverades korv med bröd som i det läget smakade himelskt. Som alltid när man har det trivsamt så tar det roliga slut. Klockan blev mycket och gästerna började dra sig tillbaka till sina båtar för en natts härlig sömn efter en mycket trevlig tillställning. Festkommittén hade gjort ett fantastiskt bra arbete.

Morgonen därefter så var det dags för hemfärd. Man sade hej då och önskade varandra en fin sommar med mycket segling och på återseende till höstens aktiviteter.

Hans

webbredaktör