sittbrunnskapell

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
7 december, 2016
Bakåtpil

På vår första långsegling i varmare vatten var vi ombord på S/Y Mananan hos Svante Wedin som behövde gastar under seglingen ner till Kanarieöarna. Vi mönstrade på i Porto i en förfärlig sommarhetta. Ändå upplevde vi att det var väldigt kyligt i sittbrunnen nattetid när vi seglade mot Porto Santo. Lösningen fann vi hos JRSK när Ingemar och Ulla i S/Y Cocktail visade oss sitt lilla akterkapell.

Vi nappade på idén och lät tillverka ett efter samma koncept. Med det lilla akterkapellet på kan vi sitta ute i sittbrunnen och ändå vara inne. Vi behöver inte ha i luckorna, så nattvakten kan ha utmärkt kontakt med besättningen nere i båten. Om man sitter nere går det snabbt att bara sticka upp huvudet och kolla läget på havet.

Akterkapellet är i princip en ”vägg” med plastfönster, vi knäpper fast det i sprayhooden och sen går det ner alldeles framför skotskenan. Det ger oss två väderskyddade sittplatser i sittbrunnen. Det består av två sidostycken och en mittdel som vi rullar upp dagtid. Vi använder det ofta även i hamn, det är så lätt att sätta upp det och det skyddar nedgången effektivt.

Inger och Bengt Ludvig, S/Y Juliette