Nödrop från Ismini, Mats Törmark

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
22 maj, 2020
Kategori
Bakåtpil

Från Mats:

Då var det dags igen.

Hej på Er,  Ismini blev nerslagen i stormen och båten är i stort behov av reparationer. Ni som har varit mycket iområdet norr om NY, vart kan Ni rekommendera att jag skall gå.. I första hand behöver jag en riggare och en segelmakare och kapellmakare.. Jag har 50000kr i självrisk, så jag tänkte inte använda försäkringen. Jag har Alandia och dom betalar dessutom inte hela skadorna utan bara vissa procent. Så jag vill komma till något ställe där jag kan komma lite billigare undan. Jag behöver oxo sanera båten invädigt för allt är dränkt i saltvtten. pos nu 3748N 6620W cog 315 sog 5kn.  .

mvh Mats Törmark

 

Sea Wind är i kontakt med Mats, de ligger för närvarande i Boston vilket kan vara ett alterantiv…

Från SeaWind:

Här kommer lite om Mats Törnmark.

Han hade varit i kontakt med Moira på OCC i Maine också.
Enligt henne så hade han träffats av en storm i utkanten av Arthur. Han hade fått skador på segel, sprayhood, bimini och tydligen hade jollen som låg surrad på däck slitit sig och skadat infästningar i däcket som i sin tur förorsakade läckor. Hans Hydrovane vinner Enligt Mats så är hela insidan dränkt i saltvatten. Hans satellit telefon fungerar inte men tydligen gör hf radion det vilket är den han kommunicerar med nu.
Han är nu på väg tillbaka till USA. USCG hade blivit larmade initiellt men det har blivit avblåst då han nu till synes under kontrollerade former kan segla tillbaka till USA.
Mer mejl följer.

Har ni info om bra ställen för Mats att gå till, skicka email till webbredaktor@jrsk.org så vidarebefordrar jag dem till Mats.

Allt mellan Chesapeake Bay och Rhode Island kan vara av intresse. Han har troligen ett par tre dar tillbaka…