Hälsning från Sea Wind

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
1 december, 2019
Kategori
Bakåtpil

Gunnar Bulukin förmedlar en hälsning från…

Hej igen alla nära och kära.

Glad 1a advent. Snartr jul och här blir det bara varmare för varje dag som vi seglar söderut.

Nu är det bara sådär 300 sjömil kvar. Igår hade vi fin undanvindssegling och vi fick en fin Mahi Mahi på kroken. 1/3 av den blev sashimi middag med soja och wasbi och lite vitt vin. Mums.
I natt så mojnade det samtidigt som den lilla vind som var vred från norr mot öst så vi fick gå för motor i fem timar. Nu har vi en fin halvind / slör från Ost / Nordost på runt 6 m/s och vi gör mellan 5 och 6 knop. Vi hoppas fotfarand varar framme å onsdag men vindarna på tisdag och onsdag enligt grib filerna ser lite opålitliga ut så vi får se. Vi har ju ingen brådska precis. Vi börjar se lite fartygstrafik nu från att ha varit i stort sett tomt på havet tidigare. Nu syns tre st fartyg på vår AIS. Troligen ligger vi mitt i kosningen mellan linjerna nord och sydamerika och södra USA och Europa.

Varma hälsningar
Lasse& Susanne
s/y Sea Wind

PS. Om ni vill se var vi är och följa vår rutt så gå in på vår hemsida länken är www.syseawind.blogspot.com och klicka på ”Position JRSK” i menyn till vänster.  Vi lägger ut dagliga positionsrapporter där vilka ni då kan se på google map.

Hans

webbredaktör