Hälsning från Sea Wind

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
23 januari, 2019
Kategori
Bakåtpil

Hej alla nära och kära.

Vi har varit lite avkopplade från det stora internettet på ett tag nu så vi tänkte att det kanske var bäst att höra av sig. Vi lämnade av Kajsa och Emma på Guadeloupe för ca 10 dagar sedan och sen dess har vi varit lite dåligt med wifi möjligheter. Vi hade hursomhelst två fantastiska veckor med barnen och tyckte själva att vi lyckade uppfylla alla förväntningar. Först och främst var det fantastiskt roligt att ha dom ombord. Kajsa och Emma har inte varit ombord samtidigt på Sea Wind sedan 2007 så det var ju förhoppningsvis en positiv sak för dom att få tillfälle till det. Sen hade vi bra väder, skön segling och en massa upplevelser både på land och i vattnet. Vi hoppas dom fick mersmak och längtar tillbaka.

Efter att dom åkte hem till respektive Sverige och England så seglade tillbaka till Pigeon Island och Costeauses nationalpark på västsidan av Guadeloupe. Vi hade ett fantastiskt dyk där vilket var skönt då det var första dyket efter våra äventyr på St Croix då Sea Wind höll på att försvinna från oss under ett dyk. Sen seglade vi så småningom om till vulkanön Montserat. Vulkanen på ön hade ett stort utbrott mellan 1995 och 1997 vilket ödelade hela huvudstaden Plymouth på sydvästsidan av ön. Öns befolkning har dock till stor del lyckats resa sig ur askan och kämpar vidare trots att
vulkanen förfarande är aktiv. Rök och ånga pyser ur berget och mindre utbrott förekommer fortfarande och hela södra halvan av ön är fortfarande evakuerad och det är tillträde förbjudet om man inte har specialguide och eskort. Vi hade tur och fick en guidad tur över hela ön inklusive den ”förbjudna” delen. Bilder kommer snart på fb så snart vi får wi fi igen.

Nu har vi seglat till ögruppen/landet St Kitts och Nevis där vi ankrat för natten. I morgon är planen att segla vidare till ön Saba som ligger som en liten sockertopp på nästan 1000 möh knappt 40 sjömil norrut. En ö med faschinerande historia och ett härdigt folk. Öns omkringliggande vatten är dessutom en marin park och dykningen skall vara fantastisk.

Sen drar det vidare till St Marteen där Susannes döttrar Saga och Matilda dyker upp den 3e februari med lilla barnbarnet Mio. Dom kommer att vara ombord i 10 dagar och vi planerar att segla runt bland dom närmaste öarna om väder och vind tillåter. Det skall bli jättemysigt och spännande att ha en liten treåring ombord för första gången.

Varma hälsningar och kramar från Lasse & Susanne

Hans

webbredaktör