Flaskpost från Taipan

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
13 december, 2023
Bakåtpil

Flaskpost från Taipan

I skrivande stund sitter vi i dotterns hus i Skåne med covid. Vi reste hem till Sverige för en vecka sedan från Södra Italien där vi har båten i vintermarina i Roccella Ionica. Under de 3,5 åren vi har varit iväg är detta första gången vi fått covid. Vi har vaccinerat oss under resans gång och inte ens varit förkylda vad vi minns på dessa 3,5 år. Men nu gick det tydligen inte längre att undvika. Vi har feber och hosta så det är ändå rätt lindrigt. Inget smak/luktbortfall eller svårigheter att andas som man hört så mycket om.

Vi spenderar julen i Skåne och flyger tillbaka till Taipan i januari. Hon ligger i Roccella Ionica som har ett väldigt bra vinterpris från oktober – april (7 månader) där el och vatten ingår. Det passar vår budget perfekt. På båda sidor om marinan är det kilometerlånga vita stränder och klart vatten. Det ligger en stor Conad i byn ca 5 km från hamnen. Det är fin cykelväg längs stranden och det är bara bra för att hålla oss i form med att cykla och handla.  Det finns en Coast Guard-mottagning för båtflyktingar i västra delen av marinan. Guardia Costaria och polis är ständigt närvarande. Det har kommit in flyktingar med räddningsbåtar men där vi ligger med vår båt varken ser vi eller hör vi när det kommer in flyktingar. De registreras här och stannar ett par dagar i förläggningen innan de slussas vidare ut i Europa vad vi förstår. Tyvärr ligger det några segelbåtar och förfaller  förtöjda vid inloppet till marinan som har använts av båtflyktingar.  Det är sorgligt men vi har inte störts av dessa omständigheter.

Vi är en liten liveaboard-community med holländare, tyskar och vi. Tabataträning, boulespel och BBQ har vi ordnat och kommer att fortsätta med när vi kommer tillbaka till båten i januari. Till Corfu är det sedan en dygns-segling när vi startar seglingssäsongen igen. Vår plan just nu är att tillbringa vår, sommar, höst runt Joniska öarna och kanske blir det även Peloponnesos. Vi får se vad vi känner för.

God Jul och Gott Nytt År!
Bild från Roccella Ionica bifogas