Flaskpost från Seawind

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
7 september, 2022
Bakåtpil

Den 24 augusti lämnade vi Puerto Williams som under många månader varit vår ”hemmahamn”. Nu ska vi ägna de närmaste månaderna åt att utforska Patagoniens vilda kanaler och ta oss norr ut mot Puerto Mont.
Sea Wind är lastad till bredden med diesel och mat för här finns inga möjligheter att proviantera eller bunkra (nästa stopp för bunkring ligger ca 500nm bort). Här på södra halvklotet är det fortfarande vinter så vädret växlar rejält. En dag kan innehålla alla slags väder snö, hagel, regn, dimma och strålande sol. Vi dagsseglar mellan olika ankringsvikar och får njuta av de mest spektakulära scenerierna både under väg och i ankringsvikarna. Snöklädda berg, glaciärer, vattenfall  och vindpinade träd omger oss när vi tittar ut genom fönstret i byssan.

Var dag har sin egna unika prägel och när vädret tillåter vandrar vi i den vackra, tysta omgivningen.  Har vi tur får vi se de stora, vackra kondorerna glida på vindarna ovan oss eller kanske några ångbåts änder som snabbt paddlar sig iväg. Livet i en liten segelbåt i Patagonien är ett liv väldigt nära naturen, vädrets makter och varandra.
Det här är vad vi älskar!

Susanne och Lasse Hellman
S/Y Sea Wind