Flaskpost från Andante i Bretange

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
13 september, 2022
Bakåtpil

Efter litet drygt en månad har nu Andante tagit oss till södra Bretagne. Vi ligger idag i en charmig liten stad som heter Bénodet. Marinan ligger en bit uppför en flod, så man ligger väldigt skyddat för alla väder.

Vi har hittills dagseglat genom Danmark, Kielkanalen och utmed Nordsjö- och Atlantkusten. Vi var i Nederländerna i ett par veckor och gick Staande Mast Route, vilket kan rekommenderas. Särskilt den norra delen genom Friesland tyckte vi väldigt mycket om.

Efter att vi slussade tillbaka ut i Nordsjön har vi tagit oss söderut i ganska rask takt. Vi hade ett stopp på Guernsey där vi fick leverans av ett nytt Hydrovane vindroder samt en Jordan Series Drogue. Tack vare Ocean Cruising Clubs eminente Port Officer på ön hade vi en leveransadress för DHL. Vi fick sedan alla lådorna levererade ner till hamnen.

Efter Guernsey gick vi tillbaka till Frankrike och Bretagne, vars vilda och vackra kust är helt fascinerande. Det tar tid att vänja sig vid att läsa sjökort som visar hur det ser ut bara ibland.

Vår plan var att gå vidare till La Rochelle, för att stanna cirka tio dagar. Claes ska jobba med båten medan Anna åker hem till Göteborg och hälsar på barnbarnen. Nu blir det inte La Rochelle, för de har båtmässa i drygt en månad. Istället går Claes med båten till Rochefort (tack till Stefan Oswaldson för tipset!).

Det går bra att följa oss via vår sida på Facebook, Andante Sailing. Där försöker vi skriva en gång i veckan.

Hälsningar från Claes och Anna Engelin på Andante