12år på Oceanena!

Skrivet av
Webbredaktör JRSK
Datum
7 november, 2021
Bakåtpil

Höstens första klubbträff

Den sjätte oktober var det äntligen dags för höstens första klubbträff och den här gången på plats i Oscars restaurant.  Trevligt att det äntligen var dags och ca 45 medlemmar tog möjligheten att träffas och lyssna på Laila och Claes-Olof Kalls föredrag om sin långa segling runt jorden. Seglatsen med s/y Comedie började 2007 och avslutades 2019.

Under föredraget fick vi följa med på resan från Sverige, mot Karibien och genom Panamakanalen, Galapagos och vidare över stilla havet. Vi fick höra om praktiska erfarenheter under resan med myndigheter, slussning och inklarering. Laila berättade om farliga djur som maneter, hajar, havsormar och krokodiler, allt med vackra bilder på en fantastiskt spännande natur.  De berättade också om fantastiska spännande möten med lokalbefolkningen på olika öar i Söderhavet och kanske lite väl spännande möte med knarksmugglare i Australien.

Vi tackar Laila och Claes-Olof för att de berättade om sin segling och vi som var på plats njöt av ett fint första klubbmöte. En bra start på en spännande höst med träffar och föreläsningar.

Kristina Nilsson, för Varvet